مقدمه و معرفی زبان HTML(درس اول)
در اولین درس از آموزش HTML به مقدمه و معرفی این زبان میپردازیم.سعی میکنم هر هفته تا 3 درس از آموزش HTML رو براتون آماده کنم.برای شروع اولین درس از آموزش HTML به ادامه مطلب بروید.
معرفی زبان HTML :
عبارت HTML مخفف (Hyper Text Markup Language) است . Html زبان استاندارد طراحی صفحات وب است و کلیه کدهای صفحه اعم از طرف سرور و طرف مشتری در نهایت به کدهای HTML تبدیل شده و توسط مرورگر نمایش داده می شوند.
HTML یک زبان نشانه گذاری است ، به این معنی که بخش های مختلف توسط اجزایی به نام تگ از هم جدا شده ، که هر کدام دارای کاربرد و خواص مربوط خود هستند . این تگ ها به مرورگر اعلام می کنند که هر بخش از صفحه چه نوع عنصری است و باید به چه صورت نمایش داده شود .
در یک صحفه HTML می توان انواع عناصر از قبیل متن ، تیتر ، عکس ، جدول و ... را قرار داد ، که برای هر عنصر باید از تگ مربوط به آن استفاده کرد . صفحات HTML فقط از کد ها که به صورت متن هستند تشکیل شده اند .
________________________________________
مفهوم تگ های HTML :
تگ های HTML برای نشانه گذاری محتویات صفحات به کار می روند و باعث می شوند که مرورگر بتواند تشخیص دهد هر بخش چه نوع عنصری است. هر تگ HTML ، یک بخش ابتدایی و یک بخش انتهایی دارد که هم نام بوده و به صورت استاندارد طبق شکل کلی زیر به کار می روند :
< تگ انتها / > محتویات < تگ ابتدا >
مثال : < label > ..... < /label >
تگ ابتدایی مشخص کننده آغاز تگ و تگ پایانی ، مشخص کننده انتهای تگ است . هر تگ HTML ، باید حتما در ادامه توسط تگ پایانی بسته شود . کلیه نوشته ها و تگ های دیگری که در بین تگ ابتدا و پایان نوشته می شوند ، محتویات تگ را تشکیل می دهند .
________________________________________
خواص تگ های HTML :
هر تگ دارای مجموعه از خواص است که ویژگی های مختلف آنها را تعیین می کند . هر یک از این خواص را می توان در درون تگ ابتدایی معرفی و مقدار دهی کرد .
راهنمایی : در ادامه هر یک از تگ های HTML معرفی شده و در صفحه مربوط به آنها خواص مربوطه نیز در جدول خواص مهم قرار داده شده اند . در ستون نام خاصیت نام آن و در ستون نوع خاصیت انواع مقادیر قابل قبول برای آن خاصیت تعیین شده است .
مثال : برای مثال تگ < table > دارای خاصیتی به نام Border است ، که به دور جدول کادر یا حاشیه ایجاد می کند . نحوه تعریف و مقدار دهی آن به صورت زیر است :
توجه : در هنگام تعریف باید بین خاصیت و مقدار آن علامت = قرار داده و همچنین مقدارها باید درون علامت " " قرار بگیرند .
< /table > محتویات <"table border = "1>
راهنمایی 2 : در بخش آموزش تگ ها سعی شده تا با ارائه مثال های مناسب مطالب توضیحی را در عمل نشان داد . برای این منظور از جدول Example استفاده شده است ، که این جدول دارای 2 قسمت است . در قسمت کد ، کد واقعی مورد نیاز برای هدف ارائه شده و در قسمت خروجی نیز خروجی کد که به صورت اکتیو توسط مرورگر تولید شده ، نشان داده شده است .
توجه : تمام مثال های قسمت آموزش HTML بر طبق استانداردهای نرم افزار Microsoft Visual Studio 2005 طراحی شده و توسط مرورگرهای مطرح Internet Explorer و FireFox تست شده است .
نکات مهم :
1) تگ های HTML نسبت به بزرگ و کوچک بودن حروف حساس نیستند ، یعنی تگ های < b > با < B > برابر هستند .
2) می توان یک تگ را در تگ ابتدایی نیز بست . برای این کار از یک علامت / بعد از نام تگ و خواص مورد نظر تعریف شده استفاده می کنیم . در این حالت نمی توان متن یا تگ دیگری را به عنوان محتویات برای آن تگ در نظر گرفت .
توجه:کاربرد این روش در مورد تگ هایی مثل < table > , < td > , < tr > و ... امکان پذیر نیست .
Example:
</br>
< input type = "text" name ="family" ... / >
3) هر تگ HTML محتویات درون خود را تحت تاثیر قرار می دهد . برای مثال تگ < b > برای توپر کردن ( bold ) نوشته به کار می رود و چنانچه متنی بین تگ باز و بسته < b > قرار بگیرد ، توپر می شود .